Gealan

HIGH QUALITY TACTICAL SOLUTIONS


Saját gyártású termékeink: GEALAN nyílászárók!

S 8000 IQ 5 kamrával
Kitűnő szilárdság a keretbe és a szárnyba helyezett nagyméretű acélmerevítésnek köszönhetően
könnyű tisztíthatóság a nagyméretű keretfalcnak köszönhetően
választható kétszeresen levágott üvegcsíkkal, eltolt felületű kivitelben vagy kerek üvegcsíkkal, félig eltolt felületű kivitelben

S 8000 IQ 6 kamrával
Kiváló hőszigetelés a hatkamrás keretnek és szárnynak köszönhetően
könnyű tisztíthatóság a nagyméretű keretfalcnak köszönhetően
választható kétszeresen levágott üvegcsíkkal, eltolt felületű kivitelben vagy kerek üvegcsíkkal, félig eltolt felületű kivitelben

Gealan S8000


Alapelvként érvényesülő gazdaságosság

Az S 8000 IQ igazolja a GEALAN következetes piacorientáltságát. Ennek a 74 mm beépítési mélységű ütközési szigetelésnek a megalkotásakor a gazdaságosságot és az anyagoptimalizálást tartottuk elsődlegesen szem előtt – az ablakgyártó problémamentes és gazdaságos termelésének érdekében.
A 74 mm-es beépítési mélység jó hő- és hangszigetelést biztosít
Nagyméretű főkamra a nagyméretű acélmerevítések befogadására
Az anyagfelhasználás tekintetében optimalizált profilgeometria kíméli az erőforrásokat és így a környezetet is
Egyetlen merevítőacél a kerethez, szárnyhoz és félfához
Adott esetben még jobb levegőminőség és kényelemérzet a külső és a belső levegőt szabályozottan cserélő, szabadalmaztatott GECCO szellőzőrendszerrel
különféle acrylcolor színben és (fautánzatú) dekorfóliával kapható

Statika: nagyvonalú tervezés

Az S 8000 IQ rendszer fejlesztésekor a profilszilárdságra különös figyelmet fordítottunk. Az acélmerevítést befogadó főkamrát is ennek megfelelő nagyságúra méreteztük.

Az eredmény a standard merevítés nagyfokú hajlítási merevsége, ami szintén hozzájárul a profil stabilitásához. Ezzel nagyméretű elemek kivitelezése is lehetséges és az ablakgyártó üzem képes a nagyméretű ablakok iránti speciális igényeket is kielégíteni.

 • Az ablakelemek maximális magasságát az ablakszélesség és az abból eredő összfelület határozza meg.
 • Nagyfelületű ablakoknál nagy erők hatnak az ablakelemekre.
 • A szilárd acélmerevítések nagy hajlítószilárdságot biztosítanak és nagy ablakok kialakítását teszik lehetővé.

BEJÁRATI AJTÓ AZ S 8000 IQ RENDSZERBEN

Nagy acél merevítés

A szükséges statikus tulajdonságok elérése érdekében a GEALAN elrendezte bejárati ajtójának hálóját az S 8000 IQ rendszerben oly módon, hogy a lehető legnagyobb merevítést lehessen alkalmazni. A 74 mm szerkezeti mélységű szövedékek speciális elrendezése miatt 30% -kal nagyobb hajlítási merevségű acél használható. A merevítőket előre megmunkálják a gyorsabb reteszelés érdekében. A más GEALAN rendszerekben már bevált küszöbtartók az S 8000 IQ profilban szintén biztosítják, hogy a bejárati ajtókeret és a küszöb között pozitív kapcsolat jöjjön létre.

Kiterjedt kiegészítők

Megfelelő hegesztett sarokcsatlakozók állnak rendelkezésre a bejárati ajtólap torziós merevségének és sarok szilárdságának jelentős javításához. A széles körű kiegészítők lehetővé teszik az összes bejárati ajtó kivitelének felépítését. Az összes szabványos szerelvény és reteszelőelem beszerelhető a bejárati ajtó profiljába, és a szabványos panelek használata akár 46 mm-ig is lehetséges. Az S 8000 IQ rendszer első ajtói befelé vagy kifelé nyithatók. A bejárati ajtó profil alapkivitelben kapható számos akrilfesték színben és (fa) dekoratív fóliával.

AZ S 9000 PROFILRENDSZER ELŐNYEI

Az S 9000 profilcsalád egy modern, sokoldalú rendszer ablakokhoz, ajtókhoz és emelő-toló ajtókhoz, választhatóan két, vagy három tömítési síkkal.

 1. Alkalmas az akár 52 mm (STV® 54 mm) vastagságú, háromrétegű üvegezés befogadására is.
 2. Keskeny elölnézeti szélesség és dizájnorientált 15°-os ferdeségű élek.
 3. Intelligens tömítési elgondolás akár három tömítési szintig.
 4. Optimálisan használható az STV®-vel, vagyis a tábla és a szárnyvasalat szárazragasztásával.
 5. Nagyon jó hő- és hangszigetelés a hatkamrás felépítménynek és a tok és a szárny nagy beépítési mélységének köszönhetően.

Optimális hőszigetelés

A legjobb hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező rendszer nem véletlenszerűen, hanem céltudatos fejlesztési munka eredményeként jön létre. Az eredmények önmagukért beszélnek. A különféle számítások kiemelkedő hőszigetelési értékeket eredményeztek. A fejlesztés célja kezdetektől a Uf – 0,92 W/m²K értékű hőszigetelés elérése volt az acélt használó alapkombinációban – vagyis a passzívház-alkalmasság teljesítése. Mindezt a rendszerkialakítás innovatív részleteinek összessége adja.

Nagy beépítési mélység a 26 mm-es
átfedési magasságnak köszönhetően
az optimális hőszigetelésért.
Egyedi acélöntvények a statika és a hőszigetelés arányának optimalizálására.
Folyamatos 6 kamra a külső keretben, szárnyak és oszlopok a kiváló hő- és hangszigetelésért.
Intelligens tömítési rendszer, körbenfutó három tömítési síkkal. A középső rugalmas tömítési sík a tokban jelentősen hozzájárul a hőszigetelés javításához, mivel fékezi a hőáramlást a falctartományban.

Szilárdabb felépítés az STV®
statikus szárazüvegezésnek köszönhetően

A GEALAN saját fejlesztésű STV® (németül: Statische-Trocken-Verglasung, magyarul: statikus szárazüvegezés) ragasztástechnikájában az üveget és a szárnyprofilt kifejezetten az ablakkészítéshez kidolgozott ragasztószalaggal ragasztják össze az üveg megszokott falcolásával. Az ablaktáblák és a szárnyprofil összeragasztásával a szárny átveszi az üvegtábla merevségét és az egész rendszer szilárdabbá válik. Így a szabványos elemek gyártása acél felhasználása nélkül is lehetséges. Az STV® és a szárnyba helyezett acél kombinációjával különösen nagy ablakelemek készíthetők.

 • Az STV® technológia és a hagyományos acélmerevítés együttese korábban megvalósíthatatlan elemméretet teszi lehetővé.
 • Minimálisra rövidíti az ablak egyébként időigényes be- és utóállítását.
 • Az ablaktábla és a szárny összeragasztása javít a betörésvédelmen.
 • Az STV® technológiával készült ablakok még hosszabb használat után is olyan pontosan zárnak, mint egy széf.


S 9000 PLUSZ
STABIL KÖZÉPSŐ TÖMÍTÉSSEL

KISZERELÉS A RENDSZERBEN


Az S 9000 plus az új középső tömítésrendszer, stabil szövedékkel az ablaktáblán a GEALAN-tól. 
A középső tömítőruda hatékonyan védi az ablakon lévő mechanikus alkatrészeket a külső behatásoktól. 
A középső tömítőrendszerek meggyőzik a legjobb hőszigetelési tulajdonságokról

TÖKÉLETES NAGY SZÍNES ELEMEKHEZ


Kiváló statikus tulajdonságai miatt az S 9000 plus ideális nagyméretű elemek építéséhez, színes akrilszínű felülettel. 
A GEALAN STV ragasztótechnológiájával az S 9000 plus ablakai újra fejleszthetők a stabilitás és a biztonság szempontjából.

KIVÁLÓ BETÖRÉSI ELLENÁLLÁS

Az S 9000 rendszer szinte nem biztonságosabb, mint a standard változat. Ennek ellenére az S 9000 plusz betörőrendszer új középső tömítő kupola sokkal nehezebbé teszi a betörők életet. A behatolások nagy részét az ablakok kinyitásával végzik, csavarhúzóval helyezve a keret és a szárny közé. Ezen a ponton azonban hatékony akadályt talál az új, rögzített középső kupolával.

Műszaki tulajdonságok

                Termékválasztékunkat a piaci igényeknek megfelelően fejlesztettük, így kínálunk megoldást az egyszerűbb műszaki elvárásoknak, és a legmagasabb igényekre is. A nyílászárók műszaki jellemzőit minden esetben „Teljesítmény Nyilatkozat“-tal tanúsítjuk.

Hőszigetelés      

A hőszigetelésre vonatkozó hazai előírásokat már az S8000 rendszer is teljesíti, itt az alap üvegezéssel  ( 4-16-4 Low-E, argongáz töltéssel, melegperemmel) az ablak Uw értéke 1,15 W/m²K alatt lesz, amely kielégíti a hazai vonatkozó előírásokat. Ez a profilrendszer háromrétegű Ug=0,7 W/m²K melegperemes üvegezéssel még jobb hőszigetelést nyújt, az ablak 1,0 W/m2K alatti hőátbocsátású lesz.

                Hosszú távon mégis azt javasoljuk, hogy a jelenlegi legjobb termékcsaládot válasszák, ezzel jelentős energia megtakarítást és komfortot élvezhetnek a jövőben hosszú évekig. Erre az igényre fejlesztettük ki a GEALAN S9000 profilrendszerből ablak családunkat. Ez a rendszer vastagabb, középtömítéses profilokkal készül, hőszigetelése háromrétegű Ug=0,6 W/m²K melegperemes üvegezéssel 0,8 W/m²K alatti Uw értéket eredményez, amit a köznyelvben u.n. passzívház ablakként ismernek.

(A fentiekben megadott értékek az európai szabvány szerinti 123×148 cm-es egyszárnyú ablakra vonatkoznak)

            Az egyes ablak családok hőszigetelési értékét a mellékletben lévő táblázatban mutatjuk be, bár egy adott épület valamennyi nyílászáróra ez csak tájékoztató jellegű. Ekkor a tervekben szereplő nyílászáró konszignáció alapján ki fogjuk Önnek számolni valamennyi tétel konkrét hőszigetelési értékét, amely megmutatja a szerkezetek tényleges hőszigetelését az adott méretben és üvegezéssel.

Hanggátlás

Az épületek homlokzatát sokszor jelentős zajterhelés éri, ez elsősorban a gépjármű forgalomból, vasúti közlekedésből, ipari övezet közelségéből származik. Ezekbe a homlokzatokba nem elegendő a normál kb. Rw=34 dB (decibell) hanggátlású ablakok alkalmazása. A három rétegű hőszigetelő üvegezés sem megoldás ide, azonban ha előre gondolunk a zajterhelésre, lehetőség van hanggátló üvegezés beépítésére, amellyel akár Rw=43 dB hanggátlást is elérhetünk. A normál  4-12-4-12-4 üvegezéssel készülő ablak 34 dB hanggátlásával szemben már a 6-14-4-14-4 üvegezés is jelentősen jobb hanggátlást tud, ezzel ablakunk már 40 dB hanggátlású lesz, amely lehetővé teszi a nyugodt alvást, pihenést. Kérjük konkrét igényével keresse meg szakembereinket, akik készséggel tájékoztatják Önt.

Betörésgátlás

Legtöbben úgy gondolnánk, hogy egyedül a bejárati ajtó betörésgátlását kell megoldani. Ez ugyan igaz lehet egy magas épületben, ahol az ablakok nem támadhatók, azonban egy családi ház, földszinti lakás esetén leggyakrabban már nem az ajtók, hanem a hátsó teraszajtók, ablakok a betörések kedvelt célpontjai. Az ablakok alap kivitelben kiemelésgátlással rendelkeznek, ez azonban nem azonos a betörésgátlással. Amennyiben az ingatlan veszélyeztetett, lehetőség van több fokozatban speciális betörésgátlási tulajdonsággal rendelkező ablak gyártására.

Ekkor betörésgátló vasalat és üvegezés kerül beépítésre, amely ellenáll a leggyakoribb betörési módoknak.

Vízzárás, légzárás, szélállóság

Termékeinket laboratóriumi körülmények között bevizsgálták, ezek alapján az általunk kiadott „Teljesítmény Nyilatkozat“ tartalmazza a tényleges értékeket.

Fontosnak tartjuk a felhasználók figyelmét itt is felhívni, hogy a nyílászárók kiváló légzárása következtében különösen felújítások során gondoskodni kell a szellőztetés, a légcsere megoldásáról. Ennek hiányában az esetleg képződő páratartalom növekedés páralecsapódást, esetleg penészesedést okozhat, Erre mi is kínálunk Önnek ablakba beépített szellőzőket, de más módon, pl. gépi szellőzőkkel is meg lehet előzni a nem kívánt párásodásokat. A szellőztetés elmaradásából eredő párásodás, penészesedés nem a nyílászáró hibája, ellenkezőleg, annak kiváló légzárására és a megemekedett belső páratartalomra utal.

Beépítés

A nyílászárók szakszerű beépítése és beállítása alapos szakmai ismereteket és gyakorlatot kíván. A szakszerűtlen beépítés még a legjobb terméket is tönkre teszi, elmaradhatnak annak előnyös tulajdonságai. Javasoljuk, hogy képzett szakemberrel végeztesse el a beépítést, cégünk készséggel ajánl Önnek megfelelő beépítőket.

A beépítésre vonatkozó javaslatunkat mellékletben találja. Alapja a szerkezet beszintezése a homlokzatban, megfelelő rögzítése a falazatba, a csatlakozási hézag hézagmentes tömítése, a szerkezet komfortos működésének beállítása, beszabályozása. Bonyolult falszerkezet vagy beépítési helyzet ( pl. külső falsíkon kívüli beépítés, RAL beépítés stb.) esetén kérje szakmai segítségünket. Szakszerűtlen beépítés esetén a termékre érvényes jótállás, szavatosság elvesztését kockáztatja !

ÚJDONSÁG: Gealan S 9000 FUTURA: Tekintse meg prospektusunkat!

Ebben a galériában egy kis ízelítő található munkáinkból:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szeretne még többet megtudni nyílászáróinkról?

18 éve az igényes építkezők felújítók szolgálatában!

Scroll to Top