Árnyékolástechnika

Redőnyök, Szalagfüggönyök, Harmonikaajtók, Szúnyoghálók

Redőnyök – Külső tokos redőnyök

Műanyag redőny:

Színválaszték

A külső tokos műanyagredőny a legkeresettebb redőnytípus, mivel ára igen kedvező, és nagyon sok előnnyel rendelkezik. Szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhető, szükség szerint teljes sötétítésre is használható, jó hőszigetelő és könnyen működtethető. A csapágyas kivitelű redőnytokban elhelyezhető a rolós szúnyogháló is. Ennél a megoldásnál az alumínium lefutósín dupla lefutóval van ellátva, külső sínben a redőny a belsőben a rolós szúnyogháló fut. A rolós szúnyogháló a redőnytől függetlenül működtethető. A lefutósínekben lévő szőrkefék biztosítják a redőnylécek csendes működését és a szúnyogháló teljes zárását.

Külső tokos redőny

Leggyakrabban alkalmazott redőny típusok:

Alap kivitelű műanyag redőny:

Kivitel: Horganyzott festett fóliázott acél tok, acél tokvég, műanyag tengely, műanyag tárcsa, 37mm-es műanyag redőnyléc, gurtnikivezető, műanyag záróléc, műanyag lefutó, gurtniautomata

Csapágyas kivitelű műanyag redőny:

Kivitel: Horganyzott festett fóliázott acél vagy alumínium tok, alu. tokvég, horganyzott csapágyazott tengely, 37mm-es műanyag redőnyléc, gurtnikivezető, csendesítő betétes műanyag lefutó, gurtniautomata, rejtett ütköző.

Kombinált rolós szúnyoghálós kivitelben is rendelhető.

Redőny léc színe: fehér, mogyoróbarna, kongó barna, fa erezett barna, bézs Redőny szerkezet színe: fehér, barna.


Alumínium redőny:

Színválaszték

A redőny léc PUR-habbal való kitöltése miatt nagyon jó hőszigetelő. Ezenkívül zajszigetelő és részleges betörésvédelmet nyújt. Évtizedekig megőrzi külső és belső tulajdonságait.
Kivitel: Alu. tok, alu tokvég, horganyzott csapágyazott tengely, függesztőelem, szétcsúszásgátló, 37mm-es alu. redőnyléc, gumis alu záróléc, gurtnikivezető, csendesítő betétes alu. lefutó sín (22x53mm).

Kombinált rolós szúnyoghálós kivitelben is rendelhető.

Igény szerint motoros kézi vagy táv-vezérléssel is.

Hőszigetelési érték:K=1,1W/m2
Zajszigetelési érték: Rw=36 db

Becker motorok és vezéslések redőnyökhöz

A motoros redőnyök működésük szempontjából 3 csoportra oszthatóak:

1. Rádióvevővel szerelt motor
2. Elektronikus végállású motor
3. Mechanikus végállású motor

Leggyakrabban a rádióvevős motorokat szereljük, mivel a működtető kapcsoló nincs összekötve a motorral, rádiójellel kommunikálnak. Előnye, hogy nem kell előre a falba vezetékcsatornákat beépíteni, kényelmesen tudjuk akár fotelból a redőnyünket működtetni. Ezenkívül előre be tudjuk programozni, hogy mikor menjen fel, és le. Biztonsági szempontból is jelentős, mivel a redőnyök automatikusan működnek, és ha hosszabb időre vagyunk távol otthonunktól, akkor is egy lakott ház látszatát keltik. Kiegészíthetjük fényérzékelővel, ami a napfény erősségét figyeli és ez alapján vezérli a redőnyünket.

A mechanikus vezérlésű motorral szerelt redőnynél egy kapcsolót kell a falon elhelyezni, amit össze kell kötni a motorral. Ezt új építésű házaknál célszerű előre becsatornázni a falba, de utólag is meg lehet oldani a felszerelését külső kábelcsatorna felszerelésével. Nagy előnye még ennek a megoldásnak, hogy olcsó!

A következőkben az összes redőnymotor fajtát meg tudja tekinteni a távirányítókkal együtt:

Aranytölgy redőny

Aranytölgy redőny

Ezidáig nagy probléma volt, hogy aranytölgy színű műanyag ablakhoz, vagy faablakhoz redőnyt találjunk!
Ezentúl ez már nem kérdés! Van megoldás!

Aranytölgy alumínium redőny kivitel: Aranytölgy fóliázott alumínium tok, aranytölgy fóliázott lefutó(láb), lehúzhatós szúnyogháló, aranytölgy fóliázott záróléc, fix akasztó, háló akasztó, aranytölgy ROMA alumínium redőnyléc.

Ezenkívül készítünk még:aranytölgy vakolható tokos redőnyöket, aranytölgy műanyag keretes fix szúnyoghálót, aranytölgy rolós szúnyoghálót.

Maxi redőny

Nagyítás

Alkalmazása a régi típusú belső redőnytokos kapcsolt gerébtokos ablakoknál elterjedt amelyekben a régi műanyag vagy fa redőnyt szeretnénk kicserélni. A maxi redőnyléc méretben úgy van kialakítva hogy a régi redőnyünk helyére átalakítás nélkül be tudjuk szerelni. Lehetőség van a tengely csapágyazására, és a régi fém lefutósínek műanyag lefutósínekre cserélésére i

Vakolható tokos redőnyök

Vakolható tokos redőny

Épülő házának tervezésekor a legjobb választás az áthidalóba rejtett „Vakolható tokos” alumínium redőnyrendszer, mely szakszerű beépítés esetén maximális hőszigetelést biztosít.

A beépített tokrendszer utólagosan elvakolásra kerül, ezáltal az alábbi előnyöket nyújtja Önnek:

 – a vakolás után a redőnytok kívülről nem látható
 – a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé
 – a tokszerkezet hőhídmentes és heroal alumínium léccel szerelve kiváló hő-, és hangszigetelő.


Fontos, hogy a beépítési rajzban megadott mélységi és magassági adatokat vegyék figyelembe az áthidalók kialakítása során, hiszen a beépítés után a redőnytok külső szigetelő rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie!

Belső tokos redőnyök

A rendszer műanyag duplakamrás redőnydobozból és szerelőfedélből több méretben, műanyag kettő az egyben lefutókból áll. Szerelhető alumínium és műanyag lamellával is, rendelhető lehúzható szúnyoghálóval vagy anélkül. A dobozban, a belső oldalon hungarocell is segíti a jobb hőszigetelést. A doboz a lakáson belüli hátsó és alsó része levehető, és innen szerelhető.

 • Szúnyogháló (igény szerint előre vagy utólagosan beépített)
 • Javítás alulról vagy hátulról lehetséges 
 • Különlegesen magas hőszigetelés
 • Nagy stabilitás a vastag műanyagfalak miatt; lehetőség van kiegészitőleg a redőnytok alsó elemébe merevítővas elhelyezésére
 • Nagyfokú szél elleni szigetelés elérése lehetséges
 • Hosszú csavarcsatornák lehetővé teszik a redőnymotor és a meghajtás biztonságos felerősítését
 • A redőnytok és az ablaktok egyszerű összekapcsolása (speciális adapterprofil a különböző profilrendszerekhez) 
 • A redőnypalást egyszerű rögzítése a redőnytengely középső részén
 • A redőnytok komplett rögzítése az ablaktokra már a gyártás során lehetséges
 • A redőnytok legyártása az ablakgyártástól függetlenül lehetséges 
 • Redőnypalást igény szerint műanyagból vagy alumíniumból 
 • Minden típusú műanyag-, fa esetén felhasználható

Reluxák

Széles körben elterjedt árnyékoló eszköz, széles színválasztékkal készül. Alkalmas, szinte minden típusú ablakra. Lamellái 16,25 mm szélességűek. Kifejezetten műanyag ablakokhoz lett kifejlesztve az ISO DESIGN reluxa. Az ISO DESIGN reluxa karnis részében és működési elvében tér el a hagyományos reluxától. Esztétikusabb, kisebb és illeszkedik az ablak formájához. A lamellák dőlésszögének állítása és a reluxa felhúzása itt egy gyöngyzsinórral van megoldva.

Szalagfüggöny

Szalagfüggönyök

A modern árnyékolástechnikai eszközök közé tartozó szalagfüggöny nagyon népszerű irodákban és lakásokban egyaránt, mivel könnyen kezelhető, jól szabályozható és helyettesítheti a hagyományos textilfüggönyt. Előnye, hogy ferde és íves felületek árnyékolására is alkalmas. A hagyományos lamellák szélessége 127 mm, de 89 mm-es méretben is rendelhető. A 45×30 mm-es, fehérre szinterezett alumíniumprofil karnisban található a működtető-szerkezet, amely biztosítja a lamellák függőleges tengely körüli forgatását, illetve elhúzását. A kezelő két részből áll: a lamellák állásszögének változtatására a gyöngyös lánc, míg azok elhúzására egy nehezékkel ellátott zsinór szolgál.

Szalagfüggönyök

Harmonika ajtók

Harmonika ajtók

A műanyag harmonika ajtó elterjedtsége kedvező árának, könnyű kezelhetőségének és egyszerű tisztíthatóságának köszönhető. A hazai gyártású harmonika ajtók maximális szélessége 10 méter, magassága 3 méter lehet. A sötétebb helyiségekbe az áttetsző ablakos kivitelt célszerű választani. Színválaszték: fehér, barna, mogyoróbarna, fautánzat és ezek festett változata.

Harmonika ajtó minta

Szúnyoghálók

Szúnyoghálók

A szúnyoghálók alkalmazásának célja a rovarok bejutásának megakadályozása, de a nagyobb, levegőben levő szennyeződések így elsősorban tollak, szőrszálak falevelek helyiségen kívül tartása szempontjából is hasznosak.

Rolós szúnyogháló:

A könnyen kezelhető és kis helyigényű mozgatható változat előnye, hogy használata után egy mozdulattal eltüntethető. A lefutósínben a háló két kefe között helyezkedik el, így 100%-os védelmet nyújt a rovarok ellen. 5x5cm-es tokja szögletes vagy íves lehet. Ha az ablakra redőnyt is akarunk szerelni akkor a kombinált szúnyoghálós redőnytokot célszerű választani mivel lényegesen olcsóbb attól mintha külön szerelnénk fel.

Fix szúnyogháló:

Elsősorban ablakokra célszerű felszerelni rögzítése csavarkötéssel történik. A keret anyaga lehet műanyag vagy alumínium. Műanyag keret esetén fehér vagy barna szín választható. Előnye: olcsó, könnyen cserélhető szúnyogháló.

Alumínium keretes szúnyogháló ajtó:

Az alumínium keretes szúnyogháló ajtó igen közkedvelt, sokféle ajtótípushoz alkalmazható. Az ajtó használatát a rugóval ellátott zsanérok és a záró mágnes könnyíti meg.

Vízszintesen működő rolós szúnyogháló ajtó:

Szúnyogháló ajtó

A vízszintesen működő rolós szúnyogháló ajtó praktikus a kis helyigénye miatt. A tökéletes zárást az alul és felül lévő szőrkefés sínek és a fűggőleges részen lévő záró mágnes biztosítja. Gyakorlati tapasztalat alapján max. magassága 240cm, max. szélessége 90cm. 90cm-nél szélesebb ajtóknál dupla tokos megoldást kell alkalmazni ami azt jelenti hogy mindkét függőleges oldalon 1-1 tok van és két részből áll össze a szúnyogháló ajtó. Az egyik oldalt tetszőleges szélességben lehet rögzíteni ez a fix oldal, a másik oldala elhúzható. Ezzel a megoldással a nagyobb szélességű dupla szárnyas ajtókra is egy megbízhatóan működő rolós szúnyoghálót tudunk szerelni.

Roletták:

Roletta

A hagyományos vászonrolók helyett modern, speciális rolóvászon anyagokkal és biztonságosan muködo rugós fémtengelyekkel, nagy színválasztékkal készül. Ablakra, ajtóra, szobai térelválasztónak, irodába, oktatási intézményekbe, vetítotermekbe, eloadókba sötétítonek és tetotéri ablakokra. Kivitele lehet: rugós, gyöngyzsinóros és keretes, valamint kéttokos kombinált.

Napellenzők:

Napellenző

Családi házak, nyaralók teraszára, üzletek kirakatai fölé, vendéglők asztalai fölé szerelhetők. Kiválóan használhatók ablakok árnyékolására is. A napellenzők UV stabilizált kiváló minőségű ponyvákkal készülnek, melyek nagy választékban kaphatók, víz és szennytaszító, valamint gombásodás elleni impregnálással vannak ellátva. Megvédi a házat a felmelegedéstől, bútorait, szőnyegeit, függönyeit a kifakulástól. Egyéni esztétikai minőséggel ruházza fel környezetét. Kézi és motoros mozgatás egyaránt lehetséges. A motor utólag is beszerelhető. A motoros napellenző automatizálható szél és fény-érzékelővel, infra-távirányítóval is.

Pliszé szúnyogháló:

Pliszé szúnyogháló

A pliszé rendszerű szúnyoghálók mind ablakokra, mind ajtókra tökéletes megoldás. A rendszerrel akár hatalmas méretű nyílászárók szúnyoghálóval történő ellátása is megoldható. Maximális szélesség, egy oldalra történő működtetés esetén 3 méter, kétoldali működtetés esetén 6m. Nagy előnye hogy a szerkezetben nincs rugó mint a vízszintes működtetésű szúnyoghálóknál, így bárhol meg lehet állítani, könnyű mozgathatóságának köszönhetően gyerekek is tudják működtetni.

Pliszé szúnyogháló
Scroll to Top